Защо не попитахте какво означава да си лекар в България? - pleven.utre.bg

Защо не попитахте какво означава да си лекар в България?

04 август 2018, 10:54 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    pixabay

Младата лекарка Ивелина Иванова, която е родом от Плевен, написа емоционален пост във Фейсбук

Младата лекарка Ивелина Иванова взе отношение по темата около съмненията за лекарска грешка около нашумелия случай с починалата родилка в Плевен. Ивелина, която е родом от града на Панорамата, написа емоционален пост на стената на предаването "Здравей, България".

"Уважаеми водещи и редактори, тази сутрин първото нещо, което чух пускайки си телевизора беше "Лекарска грешка". Е, писна ми! Аз съм млад лекар, решил да остане в България. Нямам още и 30 години и вече съм уморена и разочарована. Вложих и продължавам да влагам толква усилия, но обществото и медиите ме карат да се зля дали си струва.

Не ви ли омръзна да унижавате и клеветите? Защо един път не попитахте какво е да си от другата страна? Защо не попитахте какво означава да си лекар в България? Да си притиснат между ужасната здравна система и некомпетентни и нахални пациенти, без грам уважение към лекарите? Защо никой не попита нас дали има как да си платим сметките? Защо не попитахте хората, които се възмущават, че преглед на дете се заплаща, когато заведат кучето си на ветеринар колко плащат за това? Или колко струва на една майка да поддържа ноктопластиката си? Но нашият труд, нашите усилия и лишения, на които ни подлага професията остават скрити за обществото и неоценени. Защо не се възмущавате как е възможно лекари с две специалности, доценти, работещи в университетски болници, да взимат по-малко от сервитьорка или охрана в МОЛ? Защо не ни попитате през какви лишения сме преминали и колко емоции сме пропуснали, защото сме се отдали на тази Професия. Какво ни струва да поставим нас и нуждите си след тези на пациентите? Защо не ни попитахте как се чувстваме като ни демонизират като убийци в бели престилки?

Ужасно е! И ако продължавате вие медиите да ни критикувате и обществото да ни третира все едно сме им длъжни... ако не Вас, то Ваште деца и внуци наистина няма да има кой да ги лекува.

Обръщнието ми е не само към медиите, но и към Обществото! 

Бъдетет здрави!"Коментари (2)

Потребител
Стоян
Вие, Ивелина Иванова, не сте никакъв лекар. Може да имате диплома, получена кой знае как, но нямате моралното право да се наричате такава!
05 август, 18:56 ч.
Потребител
Митко
Какво е да си лекар в Бг? Ако си кадърен, имаш и частна практика, марак да работиш в държавна или общинска болница. Това се нарича конфликт на интереси. За лекарите може, но за учителите, инженерите и т. н. не е разрешено. Пък ти моето момиче си още с "мляко по устата" като лекар, [ още... ]
04 август, 21:30 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета