Областният управител разговаря с кмета на Червен бряг по темата с водоподаването

От РЗИ продължават да следят качествата на подаваната към гражданите вода

Областният управител Мирослав Петров се срещна с кмета на Червен бряг, съобщават от местната администрация. Поводът - подадена до областния управител жалба за от жител на Червен бряг, в която се сигнализира за проблеми с водоснабдяването на посочен адрес в Пети квартал.

"В личната си среща с инж. Вълов получих неговото категорично уверение, че на този етап проблемът с водата в града е овладян. РЗИ непрекъснато следи качествата на питейната вода и резултатите от последните изследвания сочат повишена мътност и никакви отклонения по химични и микробиологични показатели. Въпреки това специалистите препоръчват тази вода да се използва само за битови нужди, но да не се пие и да не се готви с нея“, каза областният управител Мирослав Петров. От РЗИ продължават да следят качествата на подаваната към гражданите вода и при покриване на всички изисквания по наредба 9 хората ще бъдат уведомени своевременно.

В качеството си на председател на ВиК асоциацията той насърчи комуникацията между кмета и ВиК дружеството с оглед актуалната информация към гражданите за предприетите мерки.

Инж. Вълов уведоми областния управител Мирослав Петров за вече направени постъпки съвместно с ВиК за експертна оценка от страна на МРРБ с цел недопускането на кризисни ситуации като тази от началото на юли, при която кметът на Червен бряг обяви частично бедствено положение. С подаваните във ВиК асоциацията жалби са запознати и кмета на Червен бряг и ВиК оператора за становище по компетентност от тяхна страна.