Кралев към младите: Вие сте бъдещето, но вие сте и настоящето!

Вие сте водещ приоритет за правителството и за Министерството на младежта и спорта, казва спортният министър

"Щастлив съм да Ви поздравя по повод Международния ден на младежта – 12 август! Вие сте част от 1,8 милиарда младежи по цял свят, пред които стои най-голямото предизвикателство - да направят нашата планета едно по-добро място за живеене. Вие сте бъдещето, но вие сте и настоящето! Учете, спортувайте и не спирайте да мечтаете, защото активните млади хора са локомотивът на всяка нация. Ето защо Вие, младите хора, сте водещ приоритет за правителството и за Министерството на младежта и спорта. Поехме ангажимента да водим целенасочена политика за качествено и устойчиво младежко развитие и изпълняваме обещанието си всеки ден, създавайки за Вас добри условия за обучение, заетост и спорт." Това пише в приветствие министърът на младежта и спорта Красен Кралев към младите хора по повод Международния ден на младежта.

"България обича младите! Доказахме това, поставяйки бъдещето на младите хора в Европа сред основните приоритети за Съвета на ЕС в рамките на Българското председателство тази година. Положихме много усилия, за да бъде затворено първото законодателно досие в историята на младежкия сектор. Благодарение на активната роля на българското председателство 100 000 млади европейци ще участват в дейностите на Европейския корпус за солидарност и ще развиват своя граждански и професионален потенциал.

Повече от всякога страната ни се нуждае от амбициозни, мотивирани и отговорни личности, за да работим заедно за бъдещето на България. Вие сте наш основен партньор и ще продължим да насърчаваме Вашата активност като Ви осигуряваме повече възможности за пряко участие във взимането на всички решения, важни за Вашето развитие и реализация в нашата Родина", завършва министър Кралев.