Правят второ проучване сред бизнеса за потребностите от работна сила

Проучването ще продължи до 17.09.2018 г.

Започна второто за тази година проучване сред бизнеса на потребностите от работна сила. Потребностите на пазара на труда се анализират два пъти годишно – през февруари и август. Информация за проучването вече е изпратена до браншовите организации, общините, работодателските асоциации и фирмите на територията на област Плевен.

В обновения електронен анкетен формуляр са отчетени трудностите, посочени от Комисиите по заетост към Областните съвети за развитие и анкетираните в предходното изследване работодатели. Настоящият формуляр е опростен, като в него са включени по-малко на брой въпроси.

Проучването ще продължи до 17.09.2018 г. Резултатите от попълнените анкетни формуляри и обобщените данни от тях за област Плевен трябва да бъдат предоставени на Агенция по заетостта до 24.10.2018 г.

Целта на анкетата е събраната информация да бъде използвана, кактопри определяне приоритетите на областната и общинските политики по насърчаване на заетостта, така и да бъде приложимав сферата на образованието. В национален мащаб обобщените данни ще се използват при формиране на приоритетите на националните стратегически документи и ежегодно утвърждавания Национален план за действие по заетостта.

Линк към анкетния формуляр: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSevbw8LEI_gW_VBcJILMSqNlvjqOXVg1-zpJkPOrQx8FzIZQg/viewform