Невяна Владинова: Готова съм да се боря за всичко, което мога да взема от Световното

"За пръв път в кариерата си имам такива тежки контузии, което ми повлия, но сега съм добре", сподели плевенчанката

Невяна Владинова очаква с нетърпение световното първенство по художествена гимнастика. Около гимнастичките се породиха коментари в публичното пространство през изминалата седмица, след като от родната федерация взеха решение капитанът да играе на три уреда в "Арена Армеец", а Катрин Тасева - четири. Припомняме, че шампионатът на планетата ще се проведе от 10 до 16 септември, като България ще бъде представена индивидуално и от Боряна Калейн.

"За нас това състезание е много отговорно. Освен индивидуален многобой имаме и отборно състезание. Мечтаем, разбира се, да сме на стълбичката и цялата зала да пее с нас химна. Това наистина е голяма мечта за нас!", сподели Неви.

"В момента се чувствам много добре физически. Наистина годината ми тръгна много тежко, за пръв път в кариерата си имам такива тежки контузии, което ми повлия, но сега съм добре и съм готова да се боря за всичко, което мога да взема от това Световно", каза още плевенчанката.

"За мен треньорското решение е абсолютно нормално. Логиката е такава. Катя беше най-стабилна през годината и си заслужи четирите уреда. Аз бях контузена, пропуснах почти целия първи сезон. Ако за нещо съм била ядосана, е било единствено на себе си, защото очаквам повече от себе си. И трите сме много силни и този път няма да изпусна финала. Правим всичко възможно в залата, ще дадем най-доброто от себе си. Имаме много конкурентки - Беларус, Украйна, Русия. Уважаваме всички, така че ще бъде много оспорвано”, каза Владинова пред БНТ.