Продължават проверките на полицията в рамките на ежедневния засилен контрол по пътищата на страната - pleven.utre.bg

Продължават проверките на полицията в рамките на ежедневния засилен контрол по пътищата на страната

17 август 2018, 14:48 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    МВР

През съботно-неделните дни те ще бъдат засилени с оглед на очаквания трафик

Продължават проверките на полицията в рамките на ежедневния засилен контрол по пътищата на страната. Данните сочат, че вчерашният ден е бил рекорден по отношение на броя проверени моторни превозни средства и лица, а в същото време са констатирани по-малко нарушения. Акцентът отново бе проверки за скорост, ползването на обезопасителни колани и системи, техническа неизправност на автомобилите, неправилно изпреварване и невръчени фишове.

Полицейските екипи са проверили 6056 моторни превозни средства и 8126 души. Установени са 4309 нарушения, като са издадени 2374 фиша, 811 акта за установени  административни нарушения, констатирани са 1124 случая на превишена скорост.

Отнети са 79 свидетелства за управление на МПС по причина неплатени задължения по ЗДвП. По време на осъществените проверки на място на гражданите са връчени общо 597 електронни фиша.

Според експертите предприетите проверки действат дисциплиниращо на шофьорите, през съботно-неделните дни те ще бъдат засилени с оглед на очаквания трафик.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета