До края на октомври трябва да има изготвена процедура по избор на стратегически инвеститор за АЕЦ "Белене" - pleven.utre.bg

До края на октомври трябва да има изготвена процедура по избор на стратегически инвеститор за АЕЦ "Белене"

18 август 2018, 14:18 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    МЕ

Това обяви енергийният министър Теменужка Петков

До края на октомври трябва да има изготвена процедура по избор на стратегически инвеститор за АЕЦ "Белене". Това обяви енергийният министър Теменужка Петкова и допълни, че до края на октомври ще бъде предложена и структурата на проекта, предаде "Фокус".

"Целта ни е, на базата на материалните и нематериалните активи, държавата да има участие в проекта, което ѝ осигурява блокираща квота", каза Петкова.

Тя припомни, че през годините в АЕЦ "Белене" са вложени 3 млрд. лева. Затова управляващите трябвало да направят така, че инвестираните средства да бъдат оползотворени по най-добрия начин.

"Оборудването е тук, ние сме собственици, то се намира на площадката на АЕЦ "Белене", каза Петкова. Тя обясни, че това, което НЕК ще възложи, е свързано с преконсервацията на оборудването.

"Важно е да се гарантира качеството му. За да бъдем спокойни, че оборудването се съхранява по най-добрия начин, при спазване на всички условия от страна на производителя", допълни министърът.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета