Родители се събраха на протест пред детска градина "Надежда" в Плевен - pleven.utre.bg

Родители се събраха на протест пред детска градина "Надежда" в Плевен

20 август 2018, 09:10 | plevenutre.bg

На работа се върна учителката, която крещя на деца от I група

На работа в детска градина „Надежда” в Плевен от днес се връща учителката Стойка Гатева, оказвала вербален тормоз над децата, информриат от btvnovinite.bg.

Февруари тази година в социалните мрежи се появи запис с вербалната агресия от страна на възпитателката към деца от I група – 3-годишни.

Гатева отново е в градината от днес. Причината – шест месеца е била в болнични или отпуск.

Учителката не е давала обяснения за случилото се досега, защото не се е явила на работа, обясни Людмила Стефанова, директор на градината от три месеца. Тя не е имала право да поиска тези обяснения по-рано. Директорката увери, че г-жа Гатева няма да влиза при децата засега.

Възпитателката има право на ранно пенсиониране, но тя сама трябва да го поиска да излезе по-рано в пенсия, уточни директорката.

От морална гледна точка г-жа Гатева не трябва да се връща на работа и се надявам тя сама да се оттегли, коментира зам.-кметът на Плевен Стефан Милев. Той уточни, че общината може да проверява само документите в градината, а назначаването и освобождаването на учители е в ръцете на директора. 

Родители, чиито деца са били в групата на Стойка Гатева, се събраха на протест пред градината. Коментари (1)

Потребител
Абсурда
Но вижте така е като заместник кмета ти е зарзаватчия търговец и тенисист които разбира от работата си колкото овчар от биохимия
20 август, 10:37 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета