Баскетболният Спартак стартира с мащабна селекция подготовката си за новия сезон

Нови надежди за феновете на плевенския баскетбол

Отборът на Спартак (Плевен) стартира лятната си селекция по мащабен начин и осъществи три силни трансфера преди новия сезон в НБЛ, съобщава Sportal.bg. В зала “Балканстрой” от тази есен ще заиграят Николай Върбанов, който ще направи дебют с екипа на клуба, както и Цветослав Острев и Денислав Вутев, които и преди са защитавали цветовете на плевенския тим. 

34-годишният Върбанов, който е бивш национал на България и е участвал на две европейски първенства с представителния тим на страната ни, пристига в Плевен от Ямбол. 209-сантиметровият център прекара последните два сезона в Ямбол, като в НБЛ е бил част още от Балкан, Лукойл Академик и Левски, а в чужбина се е подвизавал в естонския Калев (Талин). През сезон 2017/2018 той игра в 15 мача на ямболии в първенството, а в тях постигаше средно по 7.3 точки, 5.6 борби, 0.5 чадъра и 0.4 отнети топки. 

23-годишният Вутев е родом от Плевен и се връща в родния си град след престой в Рилски спортист. През отминалия сезон той претърпя контузия и записа само 10 мача за Рилецо. Висок е 208 сантиметра и е бивш юношески и младежки национал на родината ни, като в кариерата си е играл още за варненските Черно море и ИУ. Игра за Спартак през сезон 2014/2015.

32-годишният Острев се завръща в Плевен след няколко сезона отсъствие. Той изгради името си имено в Спартак, където започна кариерата си, а през последните няколко сезона игра за Балкан, Ямбол и Черно море Тича. През сезон 2017/2018 записа 27 мача за варненския тим, в които се отличаваше с 12.2 точки, 3.9 борби, 3.8 асистенции и 1.3 отнети топки.

Междувременно от клуба обявиха, че Константин Коев и Николай Маринов остават.

Подготовката на тима на Александър Дяковски за новия сезон ще стартира в понеделник. Предвидени са контроли с Балкан, Академик и Берое.