Разбитият от вандали Център за деца с аутизъм в Плевен се нуждае от минимум 20 000 лева - pleven.utre.bg

Разбитият от вандали Център за деца с аутизъм в Плевен се нуждае от минимум 20 000 лева

28 август 2018, 09:40 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Център за работа с деца "Аутизъм днес"- гр. Плевен

Средствата са нужни за възстановяване на щетите и за продължаване на започналия ремонт

Минимум 20 000 лева са необходими, за да отвори врати в началото на октомври разбитият от вандали Център за деца с аутизъм в Плевен, съобщиха от btvnovinite.bg.

Средствата са нужни за възстановяване на щетите и за продължаване на започналия ремонт.  

Вандали изпочупиха вратите, шкафовете, прозорците и уредите в новоизграждащия се център Задържани са петима души, но все още не е ясен мотивът за действията им. До момента не е установена кражба.

Идеята за изграждане на центъра е на Владислава Цолова, която е майка на 18-годишен син с аутизъм. Сградата е безвъзмездно предоставена от общината, а средствата за самото изграждане е от дарители.

„Всеки, който иска да помогне, може да се свърже с нас чрез сайта autismtoday-bg.eu, Фейсбук страницата на „Аутизъм днес”, фондация „Стъпка за невидимите деца на България” и на Центъра за деца с аутизъм в Плевен”, заяви пред bTV Владислава Цолова. 

„В центъра ще се осъществява, както и в София, единственото до момента лечение за деца с аутистично разстройство – поведенческа терапия, която допреди 3 години не съществуваше. Откри се в сграда, предоставена от Столичната община, която също само с помощта на дарения ремонтирахме”, допълни тя.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета