Окръжна прокуратура – Плевен предаде на съд двама за отвличане и нанасяне на телесна повреда

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу двама мъже за отвличане и нанасяне на телесна повреда.

Обвинението срещу Г. И. и Е. С. е за това, че в периода от 19.00 часа на 11.10.2017 г. до 08.00 часа на 12.10.2017 г. на територията на различни населени места – землището на с.Обнова, землището на с. Българене, обл. Плевен и землището на гр.Бяла, обл. Русе, в съучастие като извършители помежду им и с Т. Н. и Е. В. (последният и като подбудител), причинили на Д. Д. тежка телесна повреда. Престъпление по чл.128, вр. чл.20 от НК.

На 11.10.2017 г. в землището на с.Обнова, общ.Левски, в съучастие като извършители отвлекли Д.Д., като от деянието са настъпили значителни вредни последици и към отвлеченото лице е проявена особена жестокост чрез причиняване на черепно-мозъчна и гръдна травма, като уврежданията са в резултат на множество удари, нанесени на територията на различни населени места и деянието е извършено от повече от две лица. Престъпление по чл.142, вр. чл. 20 от НК.

През есента на 2017 г. Е. В. получил информация за отглеждан канабис в землището на с.Обнова и споделил това с пострадалият, който познавал по-добре околностите на селото, като се разбрали, ако открие насажденията, да ги оберат и да разделят парите от продажбата им. Впоследствие Е.В. научил, че някой е обрал канабиса и тъй като пострадалият не отговарял на повикванията му, решил, че се крие, защото е обрал сам канабиса и не възнамерява да дели печалбата с него. Свързал се Г. И. и поискал от него помощ да сплашат пострадалия. На 11.10.2017 г. Е. В. се срещнал с Г. И., Е. С. и Т. Н. и с два  автомобила потеглили към с.Обнова. Засекли пострадалият с автомобила му, последвали го и като препречили пътя му го принудили да спре. Е.В. започнал да го пита за обраната марихуаната, но пострадалият отричал да знае нещо. За да си признае, четиримата му нанесли побой, след което решили да продължат с разпита и побоя на друго място. В резултат на нанесения му на три пъти побой, здравословното състояние на пострадалия рязко се влошило, заради което Е.В. го откарал в с.Българене, издърпал го от автомобила и го оставил да лежи край пътя.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Спрямо Е. В. и Т. Н. досъдебното производство е приключило със споразумение, одобрено от ОС-Плевен, с което са им наложени наказания в размер по три години лишаване от свобода при общ режим за всеки.