СУ "Димчо Дебелянов" - Белене с нови европейски проекти

Продължителността им е 2 учебни години, работен език – френски

От новата 2018/2019 учебна година СУ "Димчо Дебелянов" - Белене, започва работа по два нови Международни проекта по Секторна програма Еразъм+, финансирани от Европейската комисия. И двата проекта са на екологична тема: "Да опазим Природата днес, за да я имаме и утре" и "Преоткриваме Природата чрез сетивата си".

Продължителността им е 2 учебни години, работен език – френски.

Основната цел на проектите е да образова всички нас и да ни накарат да разберем:

- как да живеем в хармония с природата

- как да поддържаме връзка с нея и да разберем това, което тя ни казва

"Защо избрахме да работим по тези теми? Климатичните промени все повече и повече се усещат. Хората отдавна водим битка срещу природата. И ако я спечелим, ще бъдем изгубени. Как стана така, че човек и природа тръгнаха в различни посоки? Дошло е време, когато те трябва да се вгледат един в друг. Защото хората зависим от Земята и тя зависи от нас. В нашите домове, градове, училища, трябва да променим поведението си", споделят от СУ "Димчо Дебелянов" - Белене. 

"Дейностите, запланувани по време на работните срещи/Франция, Италия, Португалия, Испания, Румъния/ ще докажат как действайки локално, ще започнем да мислим глобално. Защото: "Ние не наследяваме земята на нашите предци, ние я вземаме назаем  от нашите деца". (Антоан де Сен Екзюпери)", допълват от училището.

Координатор на проектите е г-жа Теменужка Добранова, учител по френски език, с дългогодишен опит в сферата на международните проекти.