Кампанията "Стара хартия за нова книга" ще протече под знака на "Хрониките на Нарния" - pleven.utre.bg

Кампанията "Стара хартия за нова книга" ще протече под знака на "Хрониките на Нарния"

03 септември 2018, 15:04 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    "Стара хартия за нова книга“

Всички малки екоактивисти от Плевен могат да предадат старата си хартия за рециклиране и да получат нова книжка на 24 септември

Шест български града ще бъдат домакини на шестото издание на националната екоинициатива „Стара хартия за нова книга“. През 2018 г. Общините Бургас, Хасково, София, Русе, Плевен и Пловдив ще посрещнат кампанията, която дава възможност на децата да научат повече за рециклирането, да разберат как да пазят природата и да събират разделно отпадъците. Всяко дете, което доведе възрастен придружител с поне 5 кг стара хартия за рециклиране, ще получи нова детска книга по избор, както и подаръци от партньорите на празника. Организаторите от „ЕКОПАК България“ АД и Книжен център „Гринуич“ напомнят, че колкото повече стара хартия съберат децата, толкова повече дървета ще спасят от изсичане.

За първи път през 2018 г. и Плевен се включва в кампаниятаВсички малки екоактивисти могат да предадат старата си хартия за рециклиране и да получат нова книжка на 24 септември от 10,00 до 14,00 часа на пл. „Възраждане“, пред Община Плевен.

Събитията във всички градове се провеждат със съдействието на общините и регионалните библиотеки.

Както всяка година, кампанията има литературна тематика, вдъхновена от популярна детска книга. В настоящото издание малчуганите ще имат възможност да влязат в „дрешника“ на приказния свят на Нарния, където ги очакват нови предизвикателства и награди. Книгите от поредицата „Хрониките на Нарния“ на Клайв С. Луис са осигурени от издателство „Труд“, основен партньор на инициативата. 

За да има за всички достатъчно книги, всеки, който изпълни условието да донесе 5 кг стара хартия за рециклиране, ще може да получи само една книга, но не повече. Децата, донесли допълнителни 5 кг хартия, ще получат втора книжка на екотематика – новото специално издание на „ЕКОПАК България АД“ „Грийн тийн“. Така в рамките на празничния ден децата могат да получат максимален брой две книги. Средствата от събраната стара хартия в петте града ще бъдат използвани за ново издание на книгата на „ЕКОПАК България“ АД.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета