Разкриха 29-годишен мъж, запалил автомобил

Той е направил пълни самопризнания

Полицейско разследване установи, че 29-годишен от село Бреница на 4 септември 2018 година около 2 часа в село Еница е запалил лек автомобил „Опел Астра“. Колата била паркирана в двора на частен дом.  След постъпилия сигнал за пожара на място е извършен оглед. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 330, ал. 1 от НК.

В хода на проведените операитвно – издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия на 5 септември е установен извършителят на деянието – 29-годишен от село Бреница. При извършено претърсване и изземване в условията на неотложност, в дома на дееца се намери и иззе веществено доказателство - пластмастова, жълта на цвят туба с вместимост - 5 л, съдържаща около 2 литра петролен продукт - бензин.

На 6 септември 2018 година мъжът е привлечен в качеството на обвиняем, проведен е разпит на извършителя пред съдия от РС - Кнежа. Той е направил пълни самопризнания, като посочва механизма на извършеното от него престъпление и използвания петролен продукт за осъществяване на деянието. Работа продължава разследващ полицай.