Световното в София започва в понеделник, Невяна Владинова е със стартов номер 14 - pleven.utre.bg

Световното в София започва в понеделник, Невяна Владинова е със стартов номер 14

09 септември 2018, 11:33 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    БФХГ, Анна Недкова

Българките са в последния поток, който стартира в 17.10 часа

Световното първенство по художествена гимнастика в София започва в понеделник в "Арена Армеец" с квалификациите на обръч и топка в индивидуалната надпревара при жените.

Първият състезателен ден ще започне в 10.00 часа и ще продължи до 19.00.  Българките Невяна Владинова, Kaтрин Тасева и Боряна Калейн са в последния поток, който стартира в 17.10 часа. Всеки ден гимнастичките ще играят по един уред. В понеделник трите българки ще покажат съчетанията си с обръч. Първа на килима ще излезе Боряна Калейн, която е с 12-и стартов номер в потока, следва Невяна Владинова с 14 номер и Катрин тасева с 16-и.

В първия поток в понеделник ще играе най-добрата гимнастичка на Израел Линой Ашрам, а във втория от 12.00 часа са рускините Александра Солдатова, Арина Аверина и Дина Аверина.
Във вторник Тасева, Владинова и Калейн ще играят с топка във втория поток от 12.10 часа. Същият ден вечерта са и финалите на двата уреда.

В сряда българките, но само Владинова и Тасева, ще представят композициите си с бухалки от 10.00 часа сутринта, а в четвъртък ще играят с ленти Боряна Калейн и Катрин Тасева от 14.00 часа.

Гимнастичките трябва да изиграят десет съчетания за отборната надпревара, а се взимат осемте най-високи оценки. Калейн и Владинова ще играят по три уреда, а само Tасева ще изпълни четирите си композиции.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета