Натоварен уикенд за пожарникарите в Плевенско

Инциденти са регистрирани в Плевен, Пордим, Червен бряг, Гривица и други населени места от областта

За периода от 7 септември до 10 септември служители от РДПБЗН – Плевен погасиха пожари в сухи треви в землищата на град Койнаре - гробищния парк, село Загражден, село Шияково, град Плевен на улица „Осъм“, Плевен до Табаковия язовир, град Червен бряг. Погасиха два пожара в метални контейнери за сметосъбиране в град Плевен до църквата „Свети Никола“ и на улица „Княз Борис I“. Оказаха технически помощи – отключване на апартамент в Плевен на булевард „Русе“, измиване на пътното платно след разлята туба с масло в Плевен на улица „Дойран“, измиване на пътното платно след ПТП в село Крушовица.

На 8 септември в 01:21 часа в частен имот в село Гривица изгоряха 100 бали с фураж. Причината за инцидента е в процес на установяване. Пламъците са потушени от екип на РСПБН – Плевен.

На 8 септември в 08:36 часа в Оперативен център при РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в лек автомобил „Фолксваген Пасат“ в Червен бряг. Причината за инцидента е късо съединение. Пожарът е  погасен от екип на РСПБН – Червен бряг. 

На 9 септември в 22:31 часа в Оперативен център при РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в склад за слънчогледов шрот в Пордим на улица „Индустриална“. До пристигането на екип на РСПБЗН – Плевен за изгорели 3 тона слънчогледов шрот. Пламъците са погасени от собственика. Предполагаемата причина за пожара е самозапалване.