Мото клуб в Плевен ще ползва под наем общински имот - pleven.utre.bg

Мото клуб в Плевен ще ползва под наем общински имот

11 септември 2018, 15:26 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    ОбС-Плевен

Решението подкрепиха 30 от общинските съветници, 2 гласуваха „въздържал се“, против няма

Недвижим нежилищен имот - частна общинска собственост, намиращ се на ул. „Любен Каравелов” №3 в Плевен, да бъде отдаден под наем без публичен търг или конкурс на Сдружение „Мото клуб Огнени сенки”, реши Общинският съвет на Плевен. Става дума за „Бакърджиевата къща” във Възрожденския комплекс в града, чиято застроена площ е 74 кв.м., заедно с едноетажна сграда от 52 кв.м. Имотът представлява масивна едноетажна сграда със сутеренен етаж.

Съветниците определиха срок от 5 години за ползване на имота, като приеха още до 20 септември 2019 г. да бъде извършена проверка относно това как се стопанисва той. Ако при проверката бъдат установени някакви нарушения - договорът с Клуба ще бъде прекратен, гласи решението на местния парламент. В решението се посочва още, че за определения от ОбС - Плевен период от 5 години всички консумативни разходи, свързани с текущото обслужване и поддръжка на имота, както и такса битови отпадъци за имота, ще са за сметка на Сдружение „Мото клуб огнени сенки”.

Мото клуб „Огнени сенки" е сдружение в обществена полза, създадено с цел развитие на мотоциклетните спортове, увеличаване на занимаващите се с мотоциклетизъм - професионално и любителски. Клубът организира и провежда ежегодни мотосъбори и състезания с други мото клубове от цялата страна, Европа и Русия. Успоредно с това е инициатор на прояви в областта на мототуризма и мотоспортовете, издава печатни материали с професионална насоченост. „Клубът е организатор и на ежегодната дарителската кампания под надслов „Мото Коледа" и всъщност от създаването си до момента работи в тясно сътрудничество с Общината. За да продължи дейността сега Клубът се нуждае от подходящо помещение“, поясни във връзка с решението председателят на Общинския съвет Мартин Митев.

Решението МК „Огнени сенки“ да ползва под наем „Бакърджиевата къща” подкрепиха 30 от общинските съветници, 2 гласуваха „въздържал се“, против няма.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета