Наказаха с пробация ученик заради безакцизен тютюн за близо 4200 лв. - pleven.utre.bg

Наказаха с пробация ученик заради безакцизен тютюн за близо 4200 лв.

12 септември 2018, 17:41 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Определението на съда е окончателно

Подсъдимият И.Б. /с начално образование, не работи - ученик, неосъждан/ е признал вината си в това, че на неустановен ден и по неустановен начин през периода до 14.03.2018г. придобил и на 14.03.2018г. в Плевен, като непълнолетен, но могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, държал акцизни стоки без бандерол – 20.952 кг. нарязан тютюн на обща стойност 4190.40 лева,който може да се пуши без допълнителна индустриална обработка, разпределен в 21 бр. полиетиленови плика, всеки един от тях без бандерол, когато такъв се изисква по закон. Случаят е немаловажен, става ясно от информацията по делото.

След постигнато споразумение за така извършеното престъпление му се определя и налага наказание пробация при следните пробационни мерки - задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 8 месеца при периодичност два пъти седмично, както и задължителни периодични срещи с пробационен служител.

Определението на съда е окончателно, не подлежи на обжалване и протестиране и има последиците на влязла в сила присъда.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета