Започва търсенето на новите претенденти за "Гласът на България", прослушване ще има и в Плевен

Предаването стартира предварителни кастинги по места в най-големите градове на България

Няколко месеца след еуфорията около финала на пети сезон на "Гласът на България" най-успешното и обичано музикално шоу у нас започва търсенето на нови вокални таланти за сезон 2019. Предаването стартира предварителни кастинги по места в най-големите градове на България, където кандидатите ще бъдат прослушвани от музикални педагози и продуцентския екип на шоуто.

София ще открие и закрие серията от кастинги, като прослушванията в столицата са на 15, 16 и 23 септември в хотел „Хемус”. Екипът на „Гласът на България” ще търси надарени гласове в Пловдив на 17 септември, „Дом на културата”, и ще продължи в Бургас и Варна на 19 и 20 септември в хотел „Аква” в съответния град. За първи път прослушвания ще има в Плевен, които ще се състоят на 22 септември в х-л „Сити”. Началният час за всички кастинги е 9.00 ч., като всички желаещи ще бъдат прослушани. Подробна информация за датите и местата са обявени на официалния сайт на шоуто www.glasat.btv.bg и на официалната фейсбук страница.

Популярността и големият успех на последните две издания на музикалното риалити на bTV накараха стотици талантливи певци вече да заявят желанието си за участие на сайта на предаването. "Последният сезон на "Гласът на България" показа участници от целия свят с уникални гласове и вълнуващи лични истории и вдигна нивото на кандидатите още повече. Впечатлени сме, че тази тенденция продължава и момичетата и момчетата, които са се записали за новия сезон, имат свой почерк и оригинален тембър, който веднага може да бъде разпознат.