Официално: Автобусите с колани за пътниците и с устройство за мобилно видеонаблюдение - pleven.utre.bg

Официално: Автобусите с колани за пътниците и с устройство за мобилно видеонаблюдение

14 септември 2018, 13:07 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    pixabay

Текстовете бяха приети със 79 гласа "за" и 20 въздържали се

Парламентът задължи автобусите да бъдат оборудвани с колани за пътниците и с устройство за мобилно видеонаблюдение, предаде Нова тв. Депутатите приеха на второ четене промени в Закона за пътищата, с които се изменя Законът за автомобилните превози.  Текстовете бяха приети със 79 гласа "за" и 20 въздържали се. Изискването за оборудване с колани влиза в сила в деветмесечен срок от обнародването на промените, а за видеорегистраторите - в 18-месечен срок. 

Изискването за обезопасителни колани няма да се прилага за моторни превозни средства при специализиран превоз по маршрути с еднопосочна дължина до 30 км. 

Превозвач, който допусне извършване на превоз на пътници с моторно превозно средство, което не е оборудвано с обезопасителни колани, ще се наказва с глоба или имуществена санкция от 3000 лева, а глобата за водача ще е 500 лева. Към момента българското законодателство предвижда санкция от 50 лева за пътник, който не е поставил колан, припомниха вносителите на промените от ГЕРБ.

Етикети
автобуси


Коментари (1)

Потребител
анонимен
А дано не се спре само дотук с промените, защото именно престъпното бездействие на администрацията и некадърното възлагане са причина за толкова трагедии.
14 септември, 14:09 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета