Предстои заключителен турнир по програмата "Тенисът - спорт за всички" в Плевен - pleven.utre.bg

Предстои заключителен турнир по програмата "Тенисът - спорт за всички" в Плевен

17 септември 2018, 07:14 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    БФТенис

Основната цел на проекта е да се популяризира тениса и да се привличат повече деца в този спорт

В шест региона на страната се провеждат заключителните турнири по програмата "Тенисът - спорт за всички". Програмата на БФТ “Тенисът – Спорт за всички”, с подкрепата на Министерство на младежта и спорта, осигури за четвърта поредна година безплатно обучения по тенис на деца между 6 и 12 години в цялата страна.

Основната цел на проекта е да се популяризира тениса и да се привличат повече деца в този спорт. 

По тази програма се провеждат регионални турнири, работи се с най-талантливите деца, като се подкрепя участието им на международно престижно състезание.

48 клуба в 25 населени места отвориха врати за обучение за деца от 6 до 12 г. през месеците от юни до октомври.

Градовете, в които се провежда програмата през 2018г. са: София, Банкя, Благоевград, Пловдив, Асеновград, Пазарджик, Харманли, Хасково, Свиленград, Стара Загора, Бургас, Сливен, Нова Загора, Несебър, Ямбол, Варна, Шумен, Русе, Добрич, Каварна, Дряново, Троян, Плевен, Велико Търново и Севлиево.

Сред определените клубове домакини на заключителните турнири е и ТК „Плевен 90“. Спортната проява ще се проведе на 29.09.2018 година с начален час 10,00 ч. Гостуващи клубове ще са ТК „Кристи“, СТК „Троян“, ТК „Хемус“, ТК „Престиж“, ТК „Плевен ПСК“, ТК „Тенис Про“Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета