103 първокласници прекрачиха прага на класните стаи в НУ "Христо Ботев"

И този път училището посрещна своите ученици с празнично настроение и много гости

В първия учебен ден, 17-ти септември, 103 първокласници прекрачиха прага на класните стаи в НУ „Христо Ботев“ – Плевен.

И този път училището посрещна своите ученици с празнично настроение и много гости.

По традиция тържеството започна с вдигане на националния флаг под звуците на химна на Република България в изпълнение на Общински духов оркестър с диригент Пламен Марков и с тържествено посрещане на училищното знаме.

С „Добре дошли” приветства учениците и директорът на училището Цветелин Горанов. На първокласниците той заръча да пазят традициите на училището, да умножават успехите му и призова родителите да бъдат съпричастни към училищния живот на децата си. В словото си г-н Горанов подчерта, че и тази година училището радва своите възпитаници с изцяло обновена сграда и училищен двор, създаващи благоприятна среда, в която учениците с удоволствие учат, творят и ни радват със своите постижения.

Празникът в НУ „Христо Ботев“ уважиха Мирослав Петров  - областен управител Област Плевен, проф. д-р Григор Горчев, д.м.н. – член-кореспондент на БАН, почетен ректор на Медицински университет  - Плевен, доц. Д-р Анелия Рангелова – предс. на Общото събрание на Педагогически колеж – Плевен, Виктория Иванова – гл. експерт в отдел Образование, Община Плевен, Найден Зеленогорски – бивш кмет на Община Плевен, Никола Петков – председател на клуба на дейците на културата и почетен гражданин на гр. Плевен, Ваня Делийска – основател и диригент на детски хор „Звъника“, заслужил гражданин на Плевен, инж. Владислав Иванов – гл. инженер на Община Плевен, Васил Василев – директор на ДКТ „Иван Радоев“ – Плевен, Генадий Гешев – директор на ЦРД – Плевен, Лидия Петкова – началник на Първо РУ – Плевен, о.з. полк. Валери Димитров – Сдружение „Артилерия – ген. Владимир Вазов“, Снежана Чочева – председател на Съюза на математиците – Плевен и представител на издателство Анубис-Булвест, бивши учители и представители на местните медии.

С поздравителни адреси към присъстващите се обърнаха Мирослав Петров и Григор Горчев – родител на първокласник в училището.

Училището посрещна своите възпитаници с нова фасада, пожаро-известителна система, парна и ВиК инсталации, нова ел-инсталация. Дворните площадки са оформени като места за практукаване на различни видове спортове – за бадмингтон с ударо-поглъщаща настилка, две игрища – съответно за баскетбол и волейбол. Монтирани са в дворното пространство и нови пейки и кошчета. Дворът е с ново озеленяване. Класните стаи също са изцяло обновени, оборудвани с мулти-медия и 55-инчови монитори, свързани в система, което ще даде възможност за електронни уроци и други иновативни методи на обучение.