Председателят на Общинския съвет пожела успешна учебна година на МГ "Гео Милев"

Математическа гимназия - Плевен посрещна своите ученици в обновена и видимо по-красива сграда

„Първият учебен ден е специален празник, защото той е символично начало на пътя към грамотността и нови знания, а те са тези, които правят един човек свободен. Знанието е път към мъдростта и капитал, който никога не може да загубите.“

С тези думи председателят на Общински съвет - Плевен Мартин Митев се обърна днес към учениците на Математическа гимназия „Гео Милев“ в Плевен с директор Ирена Борисова. Той присъства на тържественото откриване на новата учебна 2018/2019 година, заедно със зам.-председателя на местния парламент Петя Василева. Част от първия учебен ден в училището бе и председателят на Постоянната комисия по "Образователна политика и читалищна дейност" в ОбС - Плевен Диана Данова, която е дългогодишен преподавател в гимназията.

„Емблемата възпитаник на Математическа гимназия - Плевен винаги е била повод за гордост! Ежедневно ученици на Гимназията се доказват като знаещи и можещи, а зад тези успехи стоят опитът и неуморният труд на утвърден преподавателски колектив! Подготовката Ви в училище е тази, която е важна за Вашето развитие като личности и професионалисти, затова бъдете неуморни в желанието си и жаждата за нови знания“, обърна се към учениците Мартин Митев. Той благодари и на учителите за техния неуморен труд и любовта, с които се грижат за децата на Плевен. „Бъдете здрави и все така всеотдайни! Пазете традициите на Вашето училище и умножавайте успехите си!“, завърши обръщението си Мартин Митев.

Успешна учебна година на ученици и преподаватели в МГ „Гео Милев“ - Плевен пожела и зам.-председателят на ОбС - Плевен Петя Василева. От името на фондация „Родова памет“ тя връчи и награда по проекта Teaching Alpha на един от дългогодишните преподаватели в гимназията - Чавдар Тошков. „Отличието се присъжда за иновативни методи на обучение, които внедрява в класната стая. Това е първата година от съществуването на проекта, като амбицията е наградите да бъдат ежегодни. Всяка от наградите се присъжда след номинации от ученици и родители, както и интервюта с учителите - новатори. Чавдар Тошков показва завидна смелост да излиза от рамките на методическите стереотипи, разширявайки не само границите на учебния предмет “География”, но и способността и уменията на учениците за критично мислене и аналитичност към социалните събития и обществени процеси“, посочи Петя Василева.

Днес Математическа гимназия - Плевен посрещна своите ученици в обновена и видимо по-красива сграда. „Това стана възможно със средства, отпуснати с решение на Министерския съвет по повод 55-ата годишнина на училището, със съдействието на Община Плевен и труда на много хора. Благодаря на всички, които направиха възможно за два месеца този ремонт да се случи“, сподели директорът на гимназията Ирена Борисова и пожела успешна и ползотворна успешна учебна година на всички. „Днес Математическа гимназия „Гео Милев“ - Плевен е едно от училищата в страната, в което започва новата учебна година. Едно от многото, за нас - единственото! Нашето училище“, каза директорът на МГ - Плевен.  Днес прагът на елитната гимназия прекрачиха 908 ученици от 36 паралелки, 65 преподаватели и 16 души непедагогически персонал.