СУ "Св. Св. Кирил и Методий“ в Пордим отвори врати и посрещна своите ученици

Развълнувани учители, ученици и родители се поздравяваха, прегръщаха и не спираха да говорят за изминалото лято

За пореден път Средно училище „Свети Свети Кирил и Методий“ град Пордим отвори врати и посрещна своите малки, големи и още по-големи момичета и момчета. Развълнувани учители, ученици и родители се поздравяваха, прегръщаха и не спираха да говорят за изминалото лято. Всеки бързаше да разкаже къде е бил, какво е видял и с кого се е срещнал. Тази картина на радостни деца, роднини, гости и малко притеснени първокласници се допълваше от познатите на всички ни детски песни, които изпълваха простора.Гости на празника бяха – кмета на Община Пордим Детелин Василев, секретаря на Общината Вацка Хорозова и председателя на Националното сдружение на сираците в България Слави Михайлов.

Тържеството започна с посрещане на българския трибагреник, който е символ на величието и силата на българския народ. По традиция, думата бе дадена на директора на училището - госпожа Емилия Василева, която поздрави всички присъстващи с добре дошли и им пожела една успешна учебна година, изпълнена с много знания и много положителни емоции.

С поздрав към всички ученици, учители и родители се обърна и кмета на Общината господин Василев, който пожела ползотворна учебна година, изпълнена с нови предизвикателства, нови хоризонти, заслужени успехи,здраве, позитивизъм, хубави емоции и удовлетворение от постигнатото през новата учебна година. 
От името на общината всички първокласници получиха и подаръци.
Тържеството продължи с изпълнения на децата от училището, след което всички ученици бяха въведени в класните си стаи.