На добър час в новата учебна година пожелаха областният управител и неговите заместници

Първият учебен ден е вълнуващ момент за всички

Областният управител Мирослав Петров уважи тържественото откриване на новата учебна година в НУ „Христо Ботев” в Плевен.

„Първият учебен ден е вълнуващ момент за всички – за учениците, родителите, учителите, но особено значение има той за първокласниците. Прекрачвайки за първи път прага на училището, вие, мили деца, навлизате в необятния свят на знанието. Любознателни… упорити… и изпълнени с надежди и очаквания…”, каза областният управител Мирослав Петров. Той подчерта, че училището изисква отговорност и постоянство. Но то е място за откриване на нови измерения в представите за света, природата, човека, науката, изкуството и дори собствените възможности. „Бъдете смели откриватели, водени в това пътешествие на знанието от вашите учители.”, призова учениците в НУ „Христо Ботев” господин Петров. Областният управител пожела на учителите да бъдат все така всеотдайни, разбиращи и откликващи на детското любопитство, а на родителите - търпение и находчивост, за да насърчават с любов талантите на своите деца.

Тържеството продължи с концертна програма, подготвена от възпитаниците на НУ ”Христо Ботев”, а официален старт на учебния процес даде звъна на първия училищен звънец.

Пожелания за успешна нова учебна година от правиха и заместник-областните управители Татяна Божинова и д-р Красимир Трифонов, които бяха официални гости днес съответно в НУ „Патриарх Евтимий” и МГ „Гео Милев”.

В приветствието си към учениците от НУ „Патриарх Евтимий” госпожа Татяна Божинова пожела на добър час на ученици и учители. Тя се обърна специално към първокласниците, насърчавайки техния интерес и любопитство към учението. В словото си за празника Божинова благодари на учителите за любовта и вниманието, с които поемат грижата за образованието на „тези прекрасни и умни деца”.

„Като бивш възпитаник на плевенската математическа гимназия за мен е чест да бъда днес сред вас”, каза д-р Трифонов. Той отбеляза, че за имиджа на това учебно заведение по категоричен начин говори лидерската позиция, която то заема неоткллонно десетилетия наред. „И днес МГ „Гео Милев” остава една от елитните гимназии в Плевен, подготвяща успешни млади хора, решени да развиват своя потенциал”, отбеляза д-р Красимир Трифонов.