Министър Красен Кралев ще награди спортни таланти от Плевен

Момчетата и момичетата са сред участниците в конкурса "Спортувай с послание

Както вече писахме, конкурсът "Спортувай с послание" към проекта на асоциация "Докосни дъгата" с председател д-р Денислава Ангелова и Министерството на младежта и спорта: "Младите хора - Бъдещето на България - това сме ние" по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2018 г. приключи преди броени.

На официалната страница на проекта във Фейсбук, в рамките на близо три месеца, със свои снимки и послания се включиха ученици на възраст от 15 до 19-годишна възраст от цялата страна, сред които и спортни таланти от Плевен - Алекс Вълчев, Елка Панайотова, Мирела Йолова, Ивет Горановa, Мирослав Тодоров, Яна Копчева, Инна Кирилова и Пламена Рачева.

Със свои послания, но извън конкурсната част, инициативата подкрепиха и редица успели български спортисти, сред които също имаше плевенчани - Детелин Далаклиев, Деян Топалски и Светослав Бърканичков.

На 21 септември в сградата на Министерство на младежта и спорта с грамоти ще бъдат наградени всички участници в "Спортувай с послание, както и медиите, популяризирали инициативата, отразявайки случващото се около нея. Петимата ученици, чиито снимки с послания са събрали най-много харесвания, ще получат специална награда от официалния партньор на конкурса “Техно арена”.

Отличията ще бъдат връчени от министър Красен Кралев, екипа на Младежки политики към Министерство на младежта и спорта, д-р Денислава Ангелова и известни български спортисти.