Пак пияни на пътя в Плевен

Спипаха поедните трима, седнали на градус зад волана

На  17 септември в 04.00 часа на път I-3 в района на село Горни Дъбник  полицейски екип - служители на сектор "Пътна полиция"- Плевен спират движещ се в посока София лек автомобил „Мерцедес“. При проверка с техническо средство на водача – 30-годишен от село Горни Дъбник уредът е отчел 1.64 промила. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е прокурор в РП-Плевен за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК. Образувано е бързо производство, по което работата продължава.

На 18 септември във Второ РУ- Плевен е започнато бързо производство срещу 29-годишен от село Горна Митрополия. На 15 септември той е управлявал в Плевен в ж.к. "Сторгозия" лек автомобил "Фолскваген Поло" с 1,58 промила алкохолна концентрация. Проверката е извършена с техническо средство "Дрегер алкотест 7510". За констатираното на водача е съставен акт и е издаден талон за медицинско излседване. Уведомен е дежурен прокурор. Продължава работа разследващ полицай.

На 17 септември около 01.30 часа в град Плевен на улица „Синчец“  екип на сектор "Пътна полиция“ при ОДМВР – Плевен проверява с техническо средство водачът на лек автомобил "Нисан Микра" – 44-годишен от Плевен. Установено е, че управлява МПС след употреба  на алкохол – 1.39 промила. Издаден му е талон  за медицинско изследване. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Плевен.