Извършител на убийство е задържан по искане на Окръжна прокуратура – Плевен - pleven.utre.bg

Извършител на убийство е задържан по искане на Окръжна прокуратура – Плевен

18 септември 2018, 13:24 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Съдът прие доводите на прокуратурата

По искане на Окръжна прокуратура – Плевен, съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на извършител на убийство.

Окръжна прокуратура – Плевен е привлякла в качеството на обвиняем К. Ц. за извършено престъпление по чл. 116, вр. чл.115 от НК, за това, че на 15.07.2018г. в гр. Плевен умишлено умъртвил М. Б.  от същия град, като му нанесъл удари с метална бухалка.

Съдът прие доводите на прокуратурата, че от събраните в хода на разследването доказателства може да се направи обосновано предположение,  за авторството на извършеното  престъпление, което се наказва с лишаване от свобода. Налице е реална опасност извършителят да се укрие, поради това, че за престъплението се предвижда наказание не по-малко от десет години лишаване от свобода или друго по-тежко наказание. Налице е също и реална опасност да извърши друго престъпление, предвид  предишните му осъждания за тежки престъпления, данните за личността на обвиняемия и отправените закани с посегателство срещу свидетелите и техните близки. Поради това съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража”.  

Определението на Окръжен съд- Плевен подлежи на обжалване пред въззивната инстанция.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета