Хората от Дъбован се събраха за дружна молитва

Свещеноиконом отец Пламен Линков и отец Марин отслужиха водосвет и осветиха ястията за курбана

На 17 септември - деня на Вяра, Надежда и Любов в Дъбован се проведе традиционният курбан за здраве и благоденствие. Десетки хора се събраха в центъра на селото, за да се помолят заедно за себе си, семействата си и родното си място. Свещеноиконом отец Пламен Линков и отец Марин отслужиха водосвет и осветиха ястията за курбана. Кмета на селото Таня Кръстева поздрави жителите и гостите на Дъбован и изказа сърдечна благодарност на дарителите и на кмета на общината, без чието съдействие организирането на събитието за седма поредна година би било невъзможно. Тя пожела: „Нека мъдростта е винаги с нас! Вярата в доброто да не ни напуска! Надеждата за светлина и радост да е в душите ни! Любовта да е в сърцето на всеки!”
Кметът на общината Лъчезар Яков също поздрави хората. Той изрази радостта си от факта, че този хубав повод събира хората вече толкова години и призова: „Нека все така се събираме и бъдем задружни, защото така се постига много повече.” 

Празникът продължи с много емоционални моменти на слова, поднасяне на подаръци и музикална програма с участието на читалището в с. Дъбован и самодейците при ПК „Ехо от младостта” с. Дъбован и ПК „Еделвайс” гр. Луковит. Жители и гости седнаха на празнична трапеза, хванаха се ръка за ръка на хорото и празнуваха заедно с надеждата злощастните събития и несгоди да стоят далеч от Дъбован, да има здраве и сполука за всички.