На 27 септември правят първа копка на предприятието на "Леони" в Плевен

Немската инвестиция за 32 млн.евро ще разкрие над 2000 работни места в Плевен

На 27 септември германската компания "Леони" ще направи официално първа копка на завода си в Плевен. Припомняме, че фирмата ще инвестира в региона 32 млн. евро в ново производствено предприятие и ще разкрие над 2000 нови работни места. 

От "Leoni" предвиждат да инвестират 16 млн. евро в строителство и 16 млн. евро в машини и оборудване. Очаква се предприятието да изпълнява поръчките на германски клиент от автомобилния сектор. Разчетите на компанията са да стартират производство до края на тази година и поетапно да застрояват нови площи и да увеличават капацитета и наетите лица, до достигане на пълен обем през 2020 г.

„Leoni” е глобален доставчик на продукти, решения и услуги за управление на енергията и данните в автомобилния сектор и други индустрии. Компанията е най-големият доставчик за автомобилната индустрия в своята област за Европа. Групата на компаниите, регистрирани на немския индекс MDAX, наброява над 87 000 служители в 31 държави и реализира консолидирани продажби от 4,9 млрд. евро през 2017 г. Най-голямата група клиенти на „Leoni” се състои от глобалната индустрия за доставка на автомобили, товарни автомобили и компоненти.