На територията на област Плевен ще има засилен полицейски контрол днес

За трета поредна година България се включва в инициативата на TISPOL - Европейски ден без загинали на пътя

Операция EDWARD – Европейски ден без загинали на пътя (Еuropean Day Without A Road Death)  се организира от Европейската мрежа на службите на пътна полиция TISPOL. Целта е в този ден да няма нито един загинал човек по пътищата на територията на стария континент.

Европейският ден без загинали на пътя е част от Европейската седмица на мобилността от 16 септември до 22 септември. Мотото на седмицата на мобилността е „Мултимодалност“ с подтема „Комбинирай! Движи се!“. Идеята е хората да използват различни превозни средства, за да се придвижват алтернативно и по-безопасно. 

Мотото на операцията за  България е  „Безопасни мобилни комбинации за живот“. Целта е повече хора да се убедят във възможностите и удобството на използването и на алтернативни варианти за придвижване.

На специалната страница, посветена на EDWARD, активен брояч на деня отчита оставащото време до старта на операцията в  00.00 часа на 19 септември: EDWARD 2018.

На територията на област Плевен ще има засилен полицейски контрол. Началникът на сектор "Пътна полиция" при ОДМВР - Плевен главен инспектор Ивайло Иванов отправя апел към всички участници в движението по пътищата да бъдат внимателни!