Извадиха отборa на ФК "Кайлъка" от футболното първенство

Причина за това е напускането на част от футболистите в срещата с "Бойчинов" /Коиловци/

Плевенският футболен отбор на "Кайлъка" бе изваден от първенството на "Б" ОФГ-изток. Причина за това е напускането на част от футболистите в срещата с "Бойчинов" /Коиловци/, поради несъгласие с тенденциозните съдийски решения. Това съобщават от клуба.

Срещата започва обещаващо за "мечките", които първи откриват резултата. След това им е отбелязан гол с ръка, по подобие на Марадона от световното първенство през 1986 г. През втората част редовен гол на плевенчани е отменен след сблъсък на вратаря с техен нападател. За капак, в края на срещата е изгонен техен футболист след получен удар в лицето от противник. 

"Главен виновник за създалото се напрежение в срещата е 46-годишния обущар Стефан Фиданов, който ръководи двубоя", посочват от клуба. "След неговия край, същият дори потърсил саморазправа с част от състезателите на плевенчани. Явно обещания банкет от домакините с кюфтета и бяло вино в кооперация на с. Коиловци е превъзбудил Фиданов. Дори в късните часове на съботната вечер е била забелязана колата на съдийската бригада пред въпросната кооперация", пишат още от ФК "Кайлъка" в изявлението си.

От ръководството на плевенчани обяваха, че нямат никакви претенции към ОС на БФС и приемат тяхното решение. Претенциите им се изразяват към въпросния обущар, който е "развалил" футболната среща и довел до изваждането на "Кайлъка" от групата. Така единственият плевенския отбор остава този на "Спартак".