В Деня на Независимостта Българската армия представя техника и въоръжение в 17 града в страната - pleven.utre.bg

В Деня на Независимостта Българската армия представя техника и въоръжение в 17 града в страната

20 септември 2018, 21:57 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    МО, архив

Инициативата е първа от поредицата изяви под наслов „Това сме ние“, с които МО цели да популяризира военната служба

По случай 110 –ата годишнина от обявяване на Независимостта на България по разпореждане на министъра на отбраната Красимир Каракачанов на 22 септември (събота) в седемнадесет български града ще бъдат показани военна техника, образци оръжие и екипировка. Инициативата е първа от поредицата изяви под наслов „Това сме ние“, с които Министерството на отбраната цели да популяризира военната служба. 

В София от 9.00 ч. до 12. 00 ч. пред парадния вход на Министерство на отбраната (ул. „Дякон Игнатий“ № 3) всички гости на празника ще могат да разгледат основни образци военна техника на Въоръжените сили - бронирана машина „Хамър”, бойни бронирани колесни машини „Командо”, „Гардиан“ и „Пустинна котка“. 

Всички интересуващи се от военната служба ще могат да получат информация за свободните места в армията, както и за условията за участие в курсове за начална и специална военна подготовка.

Гостите на инициативата ще могат да чуят и изпълненията на Представителния духов оркестър на Сухопътните войски. 

Денят на Независимостта ще бъде отбелязан със същата инициатива и в градовете Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Плевен, Сливен, Шумен, Смолян, Благоевград, Враца, Белене, Асеновград, Карлово, Казанлък, Хасково и Ямбол.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета