Мирослав Петров: Обявяването на Независимостта е акт на национално самочувствие!

Това каза областният управител в тържественото си слово

"Акт на национално самочувствие, на решителност и свободолюбие, обявяването на Независимостта е събитие – символ на триумфа на българската държавност. С него младата българска дипломация демонстрира политическа зрялост, мъжество и национална гордост, инвестирайки най-устойчивия материал – единението – в стратегията за бъдещото равноправно и достойно развитие на европейска България.“, каза в тържественото си слово по повод 110 годишнина от обявяването на независимостта на България областният управител Мирослав Петров.

На тържествения ритуал за празника присъстваха още народни представители от 15 МИР, заместник-областните управители Татяна Божинова и д-р Красимир Трифонов, представители на местната власт, общественици и граждани.

В тържественото си слово областният управител отбеляза още, че България е преминала през трудни периоди, преодоляла е много исторически и политически перипетии, натрупвайки ценен опит в своя исторически арсенал. "За да се утвърди днес като лидер на Балканите и надежден партньор в ЕС и НАТО.Независимостта е значим урок на свободния човешки дух! Пример за достойнство и обединение! Залог за величие и гордост!Да пребъде свободна, единна и независима България!“, каза още областният управител Мирослав Петров. В знак на признание и преклонение пред значимото дело бяха поднесени венци и цветя.