Младите шофьори – само с придружител на пътя - pleven.utre.bg

Младите шофьори – само с придружител на пътя

23 септември 2018, 07:32 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    pixabay

Това са само част от предложенията за поправки в изцяло новото законодателство за пътното движение

Младите шофьори – само с придружител на пътя и без право да возят пътници през нощта. Това са само част от предложенията за поправки в изцяло новото законодателство за пътното движение, съобщават от btvnovinite.bg. До края на септември вътрешното, транспортното и регионалното министерство трябва да са готови с новите текстове.

Опитните водачи да остават без книжка при три нарушения, направени за 2 години – това е едно от предложенията за промяна.

Те ще губят контролните си точки и ще трябва отново да се явяват на изпит при следите провинения на пътя: минаване на червено, недаване на предимство на пешеходна пътека, влизане в насрещното, шофиране в аварийната лента или с над 50 километра в час в населените места и разбира се – сядане зад волана с алкохол и наркотици.

При младите шофьори за първи път се въвежда задължителен придружител през първите 6 месеца след взимането на книжка. Ще им е забранено да возят пътници от 22 ч. до 6 сутринта и няма да имат право да карат мощни коли.Коментари (1)

Потребител
The foundation
They will be forbidden to travel from 22.00 hours until 06.00 hours or (10 PM to 6 AM ).
23 септември, 07:53 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета