Силен дебют на Плевен в кампанията "Стара хартия за нова книга"

Със своите 7,2 тона предадена хартия за рециклиране малчуганите спасиха от изсичане 94 дървета

Първото издание на националната инициатива „Стара хартия за нова книга“ в Плевен премина с голям интерес, след като 1250 деца от града се включиха в каузата. Със своите 7,2 тона предадена хартия за рециклиране малчуганите спасиха от изсичане 94 дървета, а в замяна получиха 1470 нови книжки. Събитието, подкрепено от Община Плевен, се състоя на 24 септември 2018 г. на пл. „Възраждане“ и беше петото поред в настоящото издание на кампанията, информират от пресцентъра на местната управа.

Организаторите на акцията от „ЕКОПАК България“ и Книжен център „Гринуич“ Мила Алексиева и Сиана Колибарова изразиха надеждата си инициативата да се превърне в традиция за общината и все повече деца и родители да имат възможност да се включват в нея занапред.

Музика, песни, танци, куклено шоу и много предизвикателства очакваха малчуганите през целия ден. Всички те имаха за цел да им покажат, че да се грижиш за природата и да четеш е не само полезно, но и много забавно. С викторината в стил „Хрониките на Нарния“ децата си спечелиха книжките от едноименната поредица на Клайв С. Луис и издателство „Труд“. А още награди малките екоентусиасти получиха, след като отговориха правилно на всички въпроси за опазването на околната среда и разделното събиране на отпадъците. В празничната програма участие взеха десетки талантливи изпълнители от Плевен.

След като премина през Плевен, Бургас, Хасково, София и Русе, финалът на „Стара хартия за нова книга“ ще бъде поставен в Пловдив на 29 септември.

Всички детски усмивки и всички запомнящи се мигове в Плевен бяха уловени от „Verus Photograhy“, партньор на инициативата в града.