Районна прокуратура – Плевен предаде на съд укрил се от правосъдие за неправомерно държане на боеприпаси - pleven.utre.bg

Районна прокуратура – Плевен предаде на съд укрил се от правосъдие за неправомерно държане на боеприпаси

26 септември 2018, 14:31 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу осъден на лишаване от свобода, които при укриването си от правосъдие,  държал неправомерно боеприпаси.

Обвинението срещу М. Л е за това, че на 09.02.2018 г. в околностите на гр.Плевен, във вила в местността, държал боеприпаси за огнестрелно оръжие – 25 бр. бойни патрони, калибър 7,65х17мм, без да има за това надлежно разрешение съобразно разпоредбите на ЗОБВВПИ. Престъпление по чл.339 ал.І от НК, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от две до осем години.

Обвиняемият е осъждан многократно. След влизане в сила на последната му присъда М. Л. се укрил и  бил обявен за общодържавно издирване. Докато в края на 2017 г. и началото на 2018 г. М. Л. се укривал  във вила край гр. Плевен се снабдил с 25 бр. бойни патрони калибър 7,65х17мм и с части от пистолет – затворен блок, рама с ръкохватка с чирен от лявата страна, пружина, пълнител и цев. През месец февруари 2018 г., след постъпила в ОД МВР-Плевен оперативна информация, че обявен за издирване във връзка с изтърпяване на наложено наказание „лишаване от свобода“, се укрива във вилна местност край гр.Плевен, била извършена проверка на района. Обвиняемият бил установен на място и задържан, а във вилата полицейските служители открили неправомерно държаните боеприпаси и части от пистолет.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета