Закриват Клуба на хората с увреждания и пенсионера на ул. „Гренадирска" заради лошото състояние на сградата

След природното бедствие на 15 май тази година покривът му се е отместил

Клубът на хората с увреждания и пенсионера на ул. „Гренадирска" № 34-Б в Плевен да бъде закрит, реши Общинският съвет на Плевен. Причината е лошото състояние на сградата, което не позволява помещението да се ползва по предназначението си за пенсионерски клуб.

Клубът се помещава в имот частна общинска собственост и след природното бедствие на 15 май тази година покривът му се е отместил и се е появило разстояние между външната стена на сградата. От последвалите проливни дъждове помещението се наводнява, външните стени се пропиват с вода, мебелите са съсипани, а ел. захранването е изключено, поради опасност от пожар. За нормалното функциониране на клуба е необходим цялостен ремонт, включително закупуване и на ново обзавеждане. След проверка от комисия към Община Плевен от 12.09.2018 г. е съставен констативен протокол, в който е установено лошото състояние на сградата. Заключението на комисията е, че помещението не може да се ползва по предназначението си.

В непосредствена близост до клуба на „Гренадирска“ №34-Б се намира друг - на ул. "Гренадирска" № 30. От графиците на двата клуба е видно, че дейностите им спокойно могат да се съвместяват, членовете им могат да посещават и още два клуба наблизо - на бул. „Данаил Попов" №2 и бул. „Г. Кочев" №39, бл. „Росица" /срещу УМБАЛ/, които разполагат с добри условия и материална база. Отчита се и факта, че със закриването на клуба на „Гренадирска" №34-Б ще се икономисат средства, които могат да се използват за подобряване на материалната база на останалите клубове в града.

Клубът на хората с увреждания и пенсионера на ул. „Гренадирска" № 34-Б се закрива, считано от 1 ноември тази година.