Областна администрация - Плевен бе домакин на трудова борса

Инициативата е насочена към безработни младежи до 29 г. от област Плевен

Областна администрация бе домакин на трудова борса по проект „Готови за работа” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014 – 2020 г. Инициативата е насочена към безработни младежи до 29 г. от област Плевен.

Присъстващите приветства заместник-областният управител Татяна Божинова, която насърчи градивния диалог между страните и пожела успех на инициативата.

Основната цел на проекта е стимулиране на активността на младежи до 29-годишна възраст включително, които не следват в момента, нямат работа и не са регистрирани като безработни лица в Дирекциите „Бюро по труда”. Идеята е да се подобрят възможностите им за намиране на работа.

Общият бюджет на проекта е 10 000 000 лв. Основните дейности са свързани с неговата реализация са идентифициране, информиране и мотивиране към активно поведение на пазара на труда на икономически неактивни младежи до 29 г. възраст включително, такива които не са в образование или обучение; провеждане на „ателиета за търсене на работа“; насочване към подходящи, съобразени с индивидуалния профил на лицата, мерки за обучение, образование и обучение; организиране на трудови борси за срещи на активираните младежи с работодатели.