Алкохол, цигари и боеприпаси откриха в имота на 66-годишен

Съставен е протокол за установени вещи и предмети и предстои съставяне на акт по Закона за акцизите и данъчните складове

На 28 септември около 15:00 часа служители на СПИП при ОД на МВР- Плевен, служители от ПУ- Койнаре при РУ- Червен бряг и митническо бюро - Плевен са извършили полицейска проверка в имота на 66-годишен в град Койнаре.

В стопанска постройка на адреса са установени 135 литра прозрачна течност с мирис на етилов алкохол - ракия, със замерен среден алкохолен градус от 46.4%, за което от служители на МБ - Плевен са съставили протокол. Течността е иззета. Предстои съставяне на акт по ЗАДС.

В помещение обособено като трапезария и кухня в кухненски шкаф са установени 7 боеприпаса за късо бойно оръжие, от които 2  калибър 9 х18 мм. и 5 калибър 7,62х 25 мм., като същите са предадени с протокол за доброволно предаване от собственика. Предстои извършване на допълнителна проверка.

Непосредствено под прозорец извън границите на имота е установен полиетиленов плик, съдържащ 40 броя кутии цигари без бандерол от следните марки: 30 броя кутии "Манчестър", 6 броя кутии с цигари карелия „Слимс" и 4 броя кутии с цигари "Премиум".

Съставен е протокол за установени вещи и предмети и предстои съставяне на акт по Закона за акцизите и данъчните складове. За извършените гореописани действия е уведомен дежурен прокурор в РП- Червен бряг.