Над 350 участници се включиха във фестивала „Радомирци пее и танцува“ - pleven.utre.bg

Над 350 участници се включиха във фестивала „Радомирци пее и танцува“

01 октомври 2018, 13:39 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    „Радомирци пее и танцува“

На 29.09.2018 г. се проведе втори регионален фестивал  „Радомирци пее и танцува“ Във фестивала участие взеха 19 групи от областта и региона, с над 350 участници. Провежда се едва за втора година, но с още по-голям успех. Той е доказателство за богата духовност и здрави корени на българина, да покаже колко сплотен и талантлив народ сме и това да се предава по неуписуем и красив начин на идните поколения, за да запали плам в очите и сърцата. Целта е да се популяризира българското народно творчество, да покаже духовността на българина, да съхранява българските народни традиции и обичаи. Фестивалът дава възможност за изява на изпълнители от различни възрастови групи, както с традиционни, така и с издирени и записани нови неизвестни до сега песни, танци и обичаи.

Начало на празника даде кметът на с. Радомирци – Петьо Йотов, а гости бяха: Диана Цветанова – ст. експерт хуманитарни науки – Община Червен бряг, общински съветници, представители на бизнеса, Йохан Дженов – председател на Тракийско дружество и други.

Финалния щрих на фестивала поставиха от танцов състав Черни Вит, които бяха и с най-много участници.

Ръководството и екипа на НЧ „Огняна-1899“, с. Радомирци оценяват значимостта и работата на всички приятели, партньори и участници, благодарят им за прекрасните изпълнения и подкрепата, без която всичко това нямаше да е възможно.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета