Работи се по две версии за кървавата трагедия на пътя Плевен - Пордим

Все още не се знае заради кое от двете ПТП-та е настъпила смъртта на жената

"Не можем да кажем с колко е карал. Назначени са експертизи. Вчера бяха тежки метеорологични условия. Инцидентът е станал на завой, така че вероятно причините са много”, обясни гл. комисар Христо Терзийски, директор на Националната полиция, по повод катастрофата на пътя Плевен - Пордим.

Припомняме, че една жена почина, а четирима души, сред които и 7-годишно дете, са ранени след трагичния инцидент с полицейски автомобил. 

Старши комисар Красимир Начев изрази съболезнования към близките на загиналата жена и пожела скорошно оздравяване на всички пострадали. "Работи се основно по две версии - несъобразена скорост с пътните условия и констатирани след извършения оглед мастни петна по пътното платно, но чакаме експертизата. Може би и двата автомобила са излезли от пътя по един и същ начин, така че може би тези петна са оказали влияние. Срещнахме се с пострадалите. Потърпевшата, която е спряла да окаже помощ на ранените от първото ПТП сподели, че нашият автомобил е връхлетял върху тях странично, което говори, че се е завъртял на самия завой, т.е. водачът е изгубил управление", сподели Начев. 

Четирима служители са били в полицейския автомобил. Един е с фрактура на ключица и е претърпял оперативна интервенция, вторият служител е с политравма и се намира в реанимация, без опасност за живота. Другите двама служители са с повърхностни рани и са изписани за домашно лечение. 

"Дългогодишен служител е, без нарушения, човек с морални ценности. Липса на опит няма при него като причина за това ПТП", допълни шефът на полицията относно шофьора на патрулката.

"След извършването на съдебно-медицинските експертизи и разпитите ще може да се даде отговор на въпрос вследствие на какви травми и заради кое от двете ПТП-та е настъпила смъртта на жената. Все още е рано за заключения”, коментира говорителят на Окръжна прокуратура.