Пред пълна зала кметът Спартански откри Лауреатски дни "Катя Попова"

Международният музикален фестивал се организира от Община Плевен

"Уважаеми плевналии и гости на града, добре дошли в ДКТ „Иван Радоев”! Плевен отново е сцена, Плевен отново е музика. Плевен е града на Катя Попова, на Гена Димитрова, на незабравимия Емил Димитров, Асен Селимски, Христо Бръмбаров! За 31-ви път ние сме музикална столица на България. За мен като кмет на Плевен е чест да обява XXXI-ия Международен музикален фестивал Лауреатски дни „Катя Попова” за открит!”, с тези думи кметът на Община Плевен Георг Спартански се обърна към изпълнилите залата на Драматичния театър зрители, дошли за откриването на фестивала.

Началото бе оперният спектакъл „Бохеми” на Джакомо Пучини в изпълнение на Плевенска филхармония под диригентството на Деян Павлов. Солисти бяха лауреатите на множество конкурси и фестивали Оана Андра /Румъния/, Беса Лугичи /Косово/ и Михаил Михайлов /България/. В завладяващия спектакъл участваха и ОХ „Гена Димитрова” с диригент Анелия Дечева и Детска вокална група „Арлекино” при НЧ „Съгласие” с ръководител Виолета Боянова.

Международният музикален фестивал Лауреатски дни „Катя Попова” се организира от Община Плевен, тази година той е до 7 октомври. Участие в него вземат 15 лауреати от 7 държави. Днес програмата продължава с камерен концерт на перкусионно дуо „Дендрокопос” от Словения и Перкусионен ансамбъл „Акцент” при НУИ „П. Пипков” - Плевен с ръководител Симеон Серафимов от 19.00 часа в зала „Катя Попова”.