Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследване за причинена смърт по непредпазливост

Образувано е досъдебно производство

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследване за причинена смърт по непредпазливост вследствие на нарушаване на правила за движение по пътищата.

На 01.10.2018г. около 17,30ч. при движение по третокласен път Плевен – Вълчитрън, лек автомобил марка "Фиат Пунто" напуска пътното платно и пада в крайпътна канавка. В автомобила са пътували две жени – 65-годишна, която е управлявала лекия автомобил и 32-годишна жена, както и 7-годишно дете. Непосредствено след ПТП-то спира лек автомобил марка "Рено", в който са пътували 53-годишен мъж и 55-годишна жена, които оказват помощ на пострадалите жени и дете, като ги извеждат от катастрофиралия автомобил на пътното платно. След извеждането им на платното са ударени от движещ се служебен автомобил "Опел Астра", собственост на ОД на МВР – Плевен, в който са пътували четирима полицейски служители.

Починала е водачката на лекия автомобил "Фиат Пунто", а пътувалите с нея жена и дете са настанени в неврохирургия с мозъчни сътресения. Пострадала е и пътувалата в лекия автомобил "Рено" жена, която има фрактури на крайниците. Двама от полицейските служители са с фрактури, един е настанен в КАРИЛ с политравма, един от тях е прегледан и освободен за домашно лечение.

На място незабавно са били изпратени полицейски екипи, както и следовател от ОСлО при ОП-Плевен, който е извършил оглед на местопроизшествието. Образувано е досъдебно производство, разследването по което се провежда под ръководството на прокурор от Окръжна прокуратура – Плевен.

Извършват се допълнителни огледи на моторните превозни средства, участници в пътнотранспортните произшествия, като се очаква автотехническа и съдебно-медицинска експертизи да дадат повече яснота около причините за трагедията.