Сашо Дяковски: Много е важно да имаме финансова стабилност и да радваме повече хора в залите

Сезон 2018/19 в българското баскетболно първенство стартира в събота с мачовете от първия кръг

Новият сезон 2018/19 в Националната баскетболна лига може да се счита за открит. На специална пресконференция в зала "Универсиада" треньори и играчи от осем от общо деветте тима в първенството изказаха очакванията си за предстоящия шампионат, а след това треньорите победиха състезателите в демонстративно надстрелване между своеобразните два отбора, съобщи БНТ3.

При представянето генералният мениджър на лигата Лили Борисова пожела успех на всички отбори, като ги помоли да спазват уважение и спортсменство, като избягват конфликтните ситуации, с каквито бе съпътстван краят на предишния сезон.

Старши треньорите на Академик - Георги Давидов, на Берое - Любомир Минчев, на Рилски спортист - Людмил Хаджисотиров, на Левски Лукойл - Константин Папазов, на Спартак Плевен - Александър Дяковски, на Черно море Тича - Галин Стоянов-Патрик, на Балкан - Небойша Видич и на Академик Бултекс 99 - Дарко Костич, си пожелаха по-малко контузии и по-голям интерес към първенството, което да предложи и по-интересни мачове. От представянето отсъстваше единствено отборът на Ямбол, който е деветият отбор в шампионата.

"Много е важно да имаме финансова стабилност и да радваме повече хора в залите", отбеляза Дяковски.

След като казаха мнението си за предстоящия сезон, играчите и треньорите бяха разделени в два отбора, които се състезаваха до вкарването на 10 коша. Баскетболистите трябваше да стрелят от тройката, докато треньорите шутираха от наказателната линия. В крайна сметка наставниците, голяма част от тях бивши баскетболисти, се справиха по-добре от състезателите си и първи стигнаха до заветните 10 коша, което им донесе и шоколадови пасти като награда.

Сезон 2018/19 в българското баскетболно първенство стартира в събота с мачовете от първия кръг.