В Плевен представиха напредъка в дейностите по подготовката и доизграждането на АМ "Хемус" - pleven.utre.bg

В Плевен представиха напредъка в дейностите по подготовката и доизграждането на АМ "Хемус"

05 октомври 2018, 16:24 | plevenutre.bg
 • Снимка:
  Областна администрация

 • Снимка:
  Областна администрация

 • Снимка:
  Областна администрация

 • Снимка:
  Областна администрация

 • Снимка:
  Областна администрация

 • Снимка:
  Областна администрация

Проведе се заседание на Регионалния съвет за развитие на Северозападен район

Днес в зала "Плевен" на Областна администрация се проведе заседание на Регионалния съвет за развитие на Северозападен район. Заседанието беше открито и ръководено от Областния управител на област Плевен г-н Мирослав Петров – председател на Регионалния съвет за развитие на Северозападен район за периода 01.07-31.12.2018 г.

В заседанието взеха участие представители на министерства, областните управители на областите Видин, Враца и Ловеч, заместник-областният управител на област Монтана, кметове на общини от петте области, представители на национално представените работодателски организации и синдикати, както и представители на академичните среди.

Част от дневния ред бе дискусия с представители на Световната банка и Министерство на регионалното развитие и благоустройството, във връзка с реформата в регионалната политика на страната.

Представен бе напредъкът в дейностите по подготовката и доизграждането на автомагистрала „Хемус” и по-конкретно на участъците, преминаващи през територията на Северозападен район за планиране, включително визия за свързаността с основните направления по републиканската пътна мрежа на територията на района.

На заседанието на Регионалния съвет за развитие на Северозападен район беше обсъден и съгласуван Актуализирания документ за изпълнението на Областна стратегия за развитие на област Враца за периода 2018 – 2020 г., изготвен на база на резултатите от Междинната оценка на изпълнението на Стратегията.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета