Председателят на Общинския съвет откри Третия национален турнир по таекуон-до за Купа "Плевен" - pleven.utre.bg

Председателят на Общинския съвет откри Третия национален турнир по таекуон-до за Купа "Плевен"

06 октомври 2018, 14:26 | plevenutre.bg
 • Снимка:
  ОбС-Плевен

 • Снимка:
  ОбС-Плевен

 • Снимка:
  ОбС-Плевен

 • Снимка:
  ОбС-Плевен

 • Снимка:
  ОбС-Плевен

 • Снимка:
  ОбС-Плевен

 • Снимка:
  ОбС-Плевен

 • Снимка:
  ОбС-Плевен

В турнира участват над 200 състезатели от 12 клуба от цялата страна

"Трета година сме заедно, в тази зала, за да поставим началото на една от традиционните и успешни спортни прояви в Плевен - Национален детски турнир по таекуон -до за купа „Плевен“! Радвам се, че за пореден път имам честта да обявя началото на този турнир, който събира толкова много деца от различните краища на страната ни."

С тези думи днес председателят на Общински съвет - Плевен Мартин Митев обяви началото на Националния детски турнир по таекуон - до за купа "Плевен", който за трета поредна година се провежда под негов патронаж. Организатор на спорното събитие е  Спортен клуб по таекуон-до „Атила“ - Плевен с президент Даниел Цаков, с подкрепата на Българска федерация по таекуон-до ITF, Община Плевен, Общински съвет по наркотични вещества – Плевен и фирма "Агрола" ООД.

При откриването на турнира Мартин Митев припомни за началото, когато в разговор с президента на клуб "Атила" за първи път става дума за идеята Плевен да бъде домакин на турнира. "Признавам, че първоначално подходих много внимателно и с много въпросителни, но нещата се получиха и вече трета година сме заедно в тази зала. Виждам как с всяко следващо издание турнирът става все по-добър, с повече участници и може би е време да се помисли и за международно участие", посочи Мартин Митев. Той отбеляза също, че трениращите таекуондо са длъжни да бъдат честни, искрени, със силен дух, да показват достойнство и спортсменство в битките. "Това е спорт, който учи на дисциплина и коректност, качества важни и в живота. За да бъдете добри състезатели са нужни много труд, упоритост, желание за успех. Но са важни и добрите преподаватели и треньори, хората, които са до вас и ви помагат“, каза още председателят на местния парламент. Той пожела на всички състезатели успех в двубоите, като напомни, че битките трябва да бъдат спортсменски и победата не трябва да е на всяка цена. „А тези от вас, които не са от Плевен, се надявам, че ще намерите време днес да разгледате и нашия красив град“, каза още председателят на Общинския съвет.

На откриването на Третият Национален турнир по таекуон-до за Купа "Плевен" в зала "Спартак" днес присъстваха още Йордан Грижов – зам.-председател на Постоянната комисията по спорт и туризъм към Общински съвет - Плевен, зам.-кметът на Община Плевен Иван Кюлджийски, Атанас Кършев - експерт на Министерството на младежта и спорта за областите Плевен и Ловеч, Таня Митранова – началник отдел "Младежки дейности, спорт и туризъм" в Община Плевен. В турнира участват над 200 състезатели от 12 клуба от цялата страна. Схватките са в три възрастови групи - 8-9 години, 10-11 години и 12-13 години. За всички състезатели организаторите са подготвили подаръци, а за най-добре представилите - медали и грамоти, както и купи за отборите, класирали се на първите три места.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета