Служителите на РДПБЗН участваха в ликвидирането на нови 13 произшествия

Кола горя на пътя Никопол - Въбел, къща се запали в Левски

На 9 октомври служители от РДПБЗН участваха в ликвидирането на 13 произшествия. Екипи с пожарна техника гасиха пожари в сухи треви в град Долни Дъбник, град Белене, село Гривица, село Бръшляница, село Комарево, град Гулянци, село Обнова, град Червен бряг. Огнеборци потушиха два пожара в отпадъци в село Опанец и в пластмасов контейнер за сметосъбиране на улица „Сан Стефано“ в Плевен.

На 9 октомври поради техническа неизправност е възникнал пожар в лек автомобил „Опел“ по пътя град Никопол - село Въбел. Сигнал за произшествието е постъпил в 12:29 часа. Унищожен е двигателен отсег. Пожарът е погасен от служители на РС ПБЗН – Никопол.

Съобщава се и за инцидент с технически неизправна газова бутилка в частен дом в град Левски. Сигнал за инцидента е постъпил в 11:15 часа. Незабавно са изпратени огнеборци от РС ПБЗН – Левски. Дежурната смяна е заварила туристическа газова бутилка с блокиран кран и факелно горене. Бутилката е изнесена и обезопасена.

През вчерашния ден в Оперативен център при РДПБЗН - Плевен е съобщено за пожар и в къща в град Левски. Пламъците са потушени от трима служители на  РС ПБЗН – Левски. При огледа е установено, че вероятната причина за произшествието е късо съединение. Изгорели са домашно имущество и електроуреди. Пострадали хора няма.