Изправят пред съда мъж от Буковлък, опитал да подкупи полицаи - pleven.utre.bg

Изправят пред съда мъж от Буковлък, опитал да подкупи полицаи

11 октомври 2018, 06:46 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    pixabay

Пуснал в краката на единия от униформените единадесет десетолевки

Окръжна прокуратура – Враца е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Г.Н., направил опит да даде подкуп на полицейски орган – престъпление по чл. 304а, вр. чл. 304, ал. 1, вр. чл. 18, ар. 1 от НК.

Обвиняемият Г.Н. живее в с. Буковлък, област Плевен.

Около 23:30 ч., на 07.07.2018 г., той се возел в товарен автомобил „Мерцедес“, който се движел по ул. „Васил Коларов“ в с. Михайлово, област Враца, управляван от негов познат. По същото време там се намирали полицейски служители, в рамките на изпълнение на План за провеждане на специализирана полицейска операция, целяща противодействие на битовата престъпност, охрана на обществения ред и безопасността на движението по пътищата.

Полицаите спрели за проверка движещия се товарен автомобил, като поискали от водача и пътуващото до него лице - Г.Н., да представят необходимите документи. След като удостоверили редовността им, служителите на реда запитали двамата относно съдържанието на превозваното в автомобила. Обвиняемият Н. отговорил, че превозват листа тютюн, балирани и ненарязани, които той закупил.

След като извършили проверка на багажното отделение и констатирали, че в него се превозва голямо количество ненарязан тютюн, полицаите се върнали при служебния автомобил с намерение да уведомят за резултата дежурната оперативна част и разследващия полицай.

На Г.Н. било разпоредено да ги придружи. Той ги последвал и се обърнал към полицаите с репликата „не можем ли да измислим нещо, за да ни пуснете да се приберем с автомобила“. Полицаите му направили забележка относно казаното. Тогава Т. минал от дясната страна на патрулния автомобил и през предната дясна врата, която била отворена, пуснал в краката на единия от полицаите единадесет банкноти с номинал от десет лева. С действията си обвиняемият целял да ги мотивира да проявят бездействие по служба.

Още в същия момент обаче Г.Н. бил задържан и за случая била уведомена дежурната оперативна част в РУ на МВР-Козлодуй.

При извършения оглед на местопроизшествието в служебния автомобил, на пода под предната дясна седалка, били намерени и иззети като веществени доказателства единадесет банкноти от по десет лева.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета