В Плевен е образувано досъдебно производство за незаконно притежавано оръжие и наркотици - pleven.utre.bg

В Плевен е образувано досъдебно производство за незаконно притежавано оръжие и наркотици

11 октомври 2018, 10:10 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

38-годишен перничанин е задържан за 72 часа

В Плевен е образувано досъдебно производство за незаконно притежавано оръжие и наркотици. Оперативните действия са стартирали на 9 октомври 2018 година около 16.30 часа, когато на  първокласен път І-3 при пътен възел "НХК" служители на сектор "Пътна полиция", сектор "Противодействие на криминалната престъпност" и Специализирани полицейски сили при ОДМВР - Плевен спират лек автомобил "Мерцедес". Проверка изяснила, че зад волана е 38-годишна от София, с отнето свидетелство за управление на МПС поради неплатени глоби и пътник 38-годишен от град Трън, област Перник.

В хода на извършеното претърсване на лекия автомобил в багажно отделение са установени два черни платнени сака, съдържащи четири запечатани черни найлонови чувала със суха зелена тревиста маса. При направените експертизи е изяснено, че веществото е марихуана с тегло 9.592 кг. Намерен е и заглушител за огнестрелно оръжие.

На 10 октомври в жилището на перничанина завършила с изземането на 6 грама марихуана, саморъчно навита цигара с марихуана, една плочка хашиш с размери 2 см./2 см./1 см. пистолет със заличен сериен номер, с поставен в него един пълнител с три бойни патрони, както и един пълнител с поставени пет бойни патрони. Назначени са експертизи на незаконния арсенал.

На 10 октомври 38-годишната е разпитана в качеството й на свидетел пред дежурен съдия в РС - Плевен. 38-годишният е привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл. 354 „а“, ал. 3, т. 1 от НК. Разпитан е пред служебен защитник. С постановление на прокурор при РП - Плевен му е взета мярка за неотклонение "задържане под стража за срок до 72 часа" и е приведен в арест - Плевен към затвора Плевен. По случая е образувано досъдебно производство.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета